Nábytek do jídelny

 

Nábytek vhodný do jídelny

 

Ne každý může říct, že se v jeho bytě či domě nachází jídelna, avšak téměř všichni máme jídelní stůl a židle, u kterých jíme. Jídelna či jídelní kout bývá zpravidla místem, kde se rodina schází a proto bývá centrem domácnosti. Připravili jsme si pro Vás pár tipů podle kterých se vyplatí vybírat nábytek právě do jídelny. Patříte-li mezi ty šťastné, kteří nejsou limitování prostorem ani financemi, při výběru tohoto nábytku budete mít mnoho možností a variací, které můžete použít. Jako je velikost stolu, materiály, které jsou použity a podobně. Ovšem pokud mezi takto šťastné lidi nepatříte je nasnadě uvažovat, jaký nábytek bude pro Vás a Vaše potřeby vhodný.

Materiály

Začněme výběrem materiálů, kterých máme do jídelny celou škálu. Můžeme použít dřevo, sklo, ale i plast a to jak na židle, tak na jídelní stůl.

Dřevo

Dřevo je krásné na pohled a také nábytek z masivu je bytelný a dlouhotrvající. Ovšem má i své zápory jako jsou například vysoká cena, aby Vám dlouho vydrželo, je dobré ho pravidelně ošetřovat.

Dýha

Dýha je vzdušnější a výhodnější nejen cenou, ale i hmotností a možností vyrábět velké desky. A co je to vlastně ta dýha? Dýha je dřevotřísková deska, která má na povrchu dřevěný plát. Je to vysoce kvalitní materiál.

Plast

Plastový nábytek zažívá v současné době velký boom. Pomalu, ale jistě si razí cestu z našich zahrad do našich domovů. Mnohdy to nemusí být nic proti ničemu, ale mnohdy ano, proto při výběru tohoto typu nábytku musíme být také obezřetní a vybírat podle kvality provedení a materiálů.

Sklo

Sklo se používá velmi často jako horní deska jídelního stolu, jeho výhody jsou jak barevná variabilita, tak jeho snadná údržba. Samozřejmě i u výběru skleněných výrobků musíme dbát na jeho tloušťku, Nevýhodou je, že i tvrzené sklo nedokáže vydržet vše.

Výběr stolu

Jelikož je v nabídce mnoho typů jídelních stolů je na uvážení každého jaký stůl si vybere. Samozřejmě s ohledem na možnosti a velikost dané domácnosti. Ideální, co se týče prostoru, se jeví stoly rozkládací, které nezabírají tolik místa, ale po roztažení nabízejí odpovídající komfort. Jejich náročnější výroba se však nutně promítá i do pořizovací ceny, za jejich praktičnost je tedy potřeba si připlatit.

Výběr židle

K vybranému stolu je nezbytně nutné sladit i židle, a to nejen z estetického, ale i ryze praktického hlediska. V úvahu je třeba brát především výšku stolu a rozteč nohou tak, aby se židle daly pod stůl v klidu zasunout a zároveň nechaly pod stolem dostatek místa pro nohy. Aby byla židle pohodlná a sezení na ní člověka nerušilo, musí splňovat několik základních kriterií. Důležitá je také délka sedáku a výška opěradla, které by mělo končit přibližně v oblasti pod lopatkami, rozhodně ne níže.




Dále doporučujeme tyto články

Matrace Dřevočal

Matrace Dřevočal

Dřevočal Dřevočal je česká firma zaměřená na výrobu matrací. Nabízí kompletní sortiment pro zdravé spaní. V sortimentu této oblíbené značky můžeme najít bezmála stovku modelů nejen zdravotních matrací, které se vyznačují prvotřídním zpracováním, kvalitními a hygienicky zdokonalenými materiály, ale v...

Nábytek a trendy 2016

Nábytek a trendy 2016

Tak jako v jiných odvětvích, tak i v nábytkovém designu se každoročně určují trendy. A ani v roce 2016 tomu není jinak. Proto jsme si pro vás připravili malý náhled. co je vlastně letos "IN". Co se týká barev a barevných kombinací, jak u nábytku, tak i obecně v interiéru, budou letos převládat barvy, ale pozor né jako v...

Nábytek stylově - nejlevnější nábytek Copyright (C) 2015 nabytekstylove.cz, Všechna práva vyhrazena
Design: StudioSCHNEIDER.cz
Můžete nám zanechat vzkaz.

Rychlý kontakt

Tel.: +420 606 776 353

Pondělí 8:30 - 12:00 / 12:30 - 17:00

Úterý 8:30 - 12:00 / 12:30 - 17:00

Středa 8:30 - 12:00 / 12:30 - 17:00

Čtvrtek 8:30 - 12:00 / 12:30 - 17:00

Pátek 8:30 - 12:00 / 12:30 - 17:00